28 June 2011

BETULKAH ROMAN ABRAMOVICH SEORANG PENGACAU ?

Sebelum isu ini dikupas secara lebih lanjut, jom kita tengok sejarah. Sejak 2005, enam orang manager beliau telah pecat. Manager yang hampir berjaya menghadiahkan Champions League untuk Roman Abramovich ialah Avram Grant. Malangnya, Chelsea tewas dalam sepakan penalti dalam Champions League 2008 di Moscow. Grant berkata :


"Saya telah banyak membaca berita dalam akhbar mengatakan Abramovich seorang pengacau. Hakikatnya, tidak. Beliau akan menunaikan segala permintaan manager. Lihat sahaja kemudahan di kem latihan Cobham. Ia adalah yang terbaik. Selebihnya, beliau mahukan kejayaan."

Pasal part pengorbanan Abramovich ini footballcrazie memang tak nafikan. Terbaru, Abramovich bersedia untuk mengeluarkan duit untuk membeli dua players Porto iaitu Radamel Falcao dan Joao Moutinho di atas kehendak Andre Villas-Boas. Part yang tak bestnya, beliau mahukan kejayaan dalam satu musim dan kadang-kadang suka membeli pemain yang manager rasa tidak perlu. Biasalah, orang kaya. Kalau footballcrazie kaya macam Abramovich, selamba jer tapau tiket satu stadium bagi free dekat supporters Chelsea dan Malaysia. LOL

Jadi, apa komen anda? Baik atau buruk pengaruh si Roman Abramovich ni? =)
Comments
9 Comments

9 fOOtbaLLcRaziEr's:

azfar hranica said...

jd owner sejak 2005 ?? silap besar bro! dia jd owner sejak 2003.

yo87 said...

thanks bro sbb perasan kesilapan itu, aku dah edit.

Azriff Azmi said...

apa yg aku nampak.... Si Roman ni bukanlah pengacau.. Dia betul2 'terlalu' dan 'tersangat'ambil berat ttg kelab dia ni.. F

yo87 said...

yup, tanpa dia.. chelsea tak sehebat gini .. =)

QaRr JaliL said...

roman mengubah chelsea..
salute die..:)

yo87 said...

xde roman, maybe chelsea tak datang malaysia.. hehe

azfar hranica said...

@yo87

tanpa roman, chelsea mungkin masih guna khidmat pemain tua-tua mcm zaman zola dulu.

GamUHU said...

tanpa roman. blog ni tak wujud kot. :D

yo87 said...

@GamUHU

maybe wujud blog kelate kot. haha

Related Posts with Thumbnails