30 August 2010

GARY CAHILL GANTI JOHN TERRY


Pemain pertahanan Bolton Wanderers, Gary Cahill akan menggantikan posisi yg ditinggalkan oleh John Terry dlm skuad England. Manakala James Milner akan ganti posisi Lampard. Fabio Capello kini terdesak utk mencari kesebelasan utama yg terbaik dari ladang. LOL ;p

DIDIER DROGBA DISISIH


Setelah timbul spekulasi Didier Drogba akan bersara dari skuad kebangsaan Ivory Coast, Drogba telah dipinggirkan daripada senarai 20 nama pemain oleh jurulatih baru Ivory Coast, Francois Zahoui pada Jumaat lepas. Drogba sebelum ini telah disisih dari skuad setelah mengalami masalah hernia suatu ketika dulu. Namun, kini Drogba yg memang power masih lagi disisihkan utk pertemuan menentang Rwanda. Pemain Manchester City, Kolo Toure akan jadi kapten utk pertemuan menentang Rwanda di Yamoussoukro pada 4 September nnti.

RAMIRES BERMULA DGN GAJI £2 SEHARI


Dengar saja nama Ramires, mungkin ramai tidak tahu sejarah hidup pemain baru Chelsea ini. "Saya pernah perah keringat." kata Ramires. Sblum Ramires bergelar pemain bolasepak profesional, dia pernah bekerja sebagai buruh binaan dgn gaji bersih  £30-35 setiap 15 hari. Ramires bgtau yg dia tidak pernah lupakan pengalaman itu, serta bgtau yg dia ada lagi berhubung dgn kawan yg bekerja di sana . "Ia membantu saya membina karekter dlm diri saya dan di dlm padang." jelas Ramires. Malah mak dia pun bgtau bahawa dia x menyangka anaknya itu akan keluar dari belenggu kemiskinan dan hidup senang mcm hari ini. Hrm, jadikanlah ini sbgi teladan. =)

PAGI BERSAMA PETR CECH

HOME

Bagaimana rutin kerja anda di Cobham?
Ape yg penting bg saya ialah utk memiliki apa yg saya mahukan. Saya sentiasa pergi ke gym utk berlatih. Kali pertama saya tiba di Cobham ialah pada 2007, kami mempunyai 3 tempat duduk utk penjaga gol.

Related Posts with Thumbnails