22 May 2011

ANCELOTTI URUS WEST HAM UNITED

Carlo Ancelotti beitahu kepada media bahawa beliau sudi membimbing West Ham United jika dipecat oleh CFC. Kini, West Ham United tidak mempunyai manager setelah bekas manager Chelsea, Avram Grant, gagal menyelamatkan West Ham United dari zon penyingkiran. Ancelotti dijangka akan dipecat setelah tamat game terakhir beliau bersama-sama Chelsea malam ini dengan menentang Everton di Goodison Park. Ancelotti turut beritahu bahawa beliau tidak kisah menerima gaji yang jauh lebih kecil daripada yang beliau perolehi di Stamford Bridge. Beliau berkata :


"Saya sanggup latih West Ham - kenapa tidak? Ia merupakan satu cabaran untuk membimbing pasukan dari liga Championship. Atmosphere di West Ham begitu menakjubkan. Ia bukan satu masalah samada kamu membimbing kelab besar atau pun kelab kecil. Bila saya manage, saya tidak berfikir tentang duit. Itu prinsip saya."

Erm, kesian Ancelotti. Ramai yang dah lupa dan tak hargai kejayaan beliau di Chelsea. Namun, itulah bolasepak, kejap bola di kaki kejap bola di utara. Faham-faham sendirilah. =D


KTBFFH
Comments
5 Comments

5 fOOtbaLLcRaziEr's:

Azriff Azmi said...

Wahh... aku rasa anceo nak buktikan kemampuan dia nak manage team yg dah tersingkir EPL... Aku rasa CA ni jenis yg sukakan cabaran.. Tu yg dia x kesah sgt pasal kegagalan.. sbb dia percaya kejayaan ada dimana2.. haha.. (dah mcm ayat fadilah kamsar lak aku ni)

yo87 said...

@Azriff Azmi

haha, terbaik la. kira mcm ayat berkias utk CFC pun ade. hehe

Fir Ikhwan Affandi said...

Pergh.. kalo btul la mamat CA ni nak manage West Ham kalo kn pecat dek Chelsea pas ni, mmg aku respek la. Fuh.. nxt 2 season, west ham naik balik pi BPL. Haha...

mad khaz said...

tapi lau nk bimbing west ham,key player jangan jual lah. aku rase macam scott parker mesti nak kuar,sebab lau main kat liga bawah susah dapat perhatian fabio capello XD

yo87 said...

yup, tu la problem kat england. lain kalau di german, semua dapat peluang. =)

Related Posts with Thumbnails