21 May 2011

AL-FATIHAH PART II


Al-Fatihah. Memandangkan ramai yang bertanyakan tentang Allahyarham Hakim Kamal aka owner telordibasuh. Maka, aku postkan entri part II ini. FYI, arwah berusia 25 tahun dan sambung degree di UniKL MIIT dalam jurusan Network Security. Tanggal 16/5/2011, arwah dikhabarkan semput dan pengsan ketika berkelah bersama-sama rakan-rakan di Hutan Lipur Kanching dekat-dekat waktu Asar. Aku tak tahu sangat sebab aku tiada di tempat kejadiaan. Yang aku tahu, malamnya member yang join arwah mesej aku mengatakan arwah dimasukkan dalam wad ICU di Hospital Putrajaya. Arwah masih koma. Semalam, aku sempat hantar SMS kepada no.phone arwah bertulis :


"Salam, hakim. Ko macam mane? Ok x?"


Namun, tak ada feedback. Aku cuma mampu berdoa agar arwah selamat. FYI, arwah mempunyai masalah asthma. Sebelum ini pernah terjadi kes dimana arwah pernah semput tetapi aku sempat hantar arwah ke HKL. Namun, kali ini, ajal arwah dah sampai. Tanggal 19/5/2011 lebih kurang 11.00 pagi, Allah SWT telah pun mengambil nyawa hambaNya ini. Doktor beritahu bahawa arwah terkena jangkitan kuman di paru-paru. Berikut aku selitkan gambar arwah bersama kami serumah :


Waktu ini kami sama-sama buat jamuan lepas tamat final exam.

Arwah membuat "peace sign" atas kepala aku. Macam-macam. =)

Comments
86 Comments

86 fOOtbaLLcRaziEr's:

nabilah_2908 said...

tinggal kenangan.....

Al-fatihah.... :(

aieen kacak said...

blogger yang best.sedih sangat

pu3mas said...

tengok gmabr2 diatas.. nampak sangat allahyarham seorang yang happy go lucky n tersangat sangat la ceria.. mesti awak terasa sgt sgt kan kehilangan die? salam takziah awak.. semoga kuat menempuh dugaan ALLAH.

nur dhiya' aida said...

al-fatihah

Cik Tqah said...

al fatihah.. dapo tu cm kat vista angkasa je

perondajaketbiru74 said...

al fatihah...arwah selalu dtg blog gua sedih rasanya

yo87 said...

@Cik Tqah

mmg vista angkasa pun.

aq islam said...

al-fatihah.. sedih rsnye tgok gmbe kengan arwh walpn saye tk knal arwh..

Naen Satiam @ Na_i[K]siNaZ said...

selalu baca blog telor, tp xtahu pasal owner die~~
tq!!
walaupun xpenah bersua dgn arwah, tp kehilangan nya sungguh terasa!
sedih sgtt!!

=(
al-fatihah saja mmpu saya sedekahkan.

leyzajamil said...

@ yo87 terima kasih dear; sekurang2nya sy dpat mngenali arwah melalui entri pengenalan tribute ttg arwah ni..entahla, terasa dekat sangat dengan arwah padahal tak pernah bjumpa. sy mungkin tak dapat hadir menziarahi tapi2 iAllah akan sedekahkan Al-Fatihah & Yasin kepadanya. IAllah.

mizzapple said...

al-fatihah.

terasa kehilangan blogger terbaik!

░♥si lampu neon♥░ said...

salam..minta izin kongsi di blog..www.silampuneon.com...

yo87 said...

@░♥si lampu neon♥░

Ok, sama2 kita doakan kesejahteraan arwah di alam sana. Amin.

Fadah said...

In memories.....

CutieIntan said...

alfatihah

! Nurida Ardy said...

urm...dekat dgn rumah aku rupanya..hope arwah di tempatkan di kalangan orang2 beriman...

| xDer | said...

Al-Fatihah.. semoga rohnya dicucuri rahmatNYA & ditempatkan dikalangan org2 yg beriman..

alinac lover said...

sedey nya! mcm x percaya.

Alfatihah utk arwah T_T

nEuR0 shEwAzni said...

sedih sangat . walau tak pernah kenal arwah . blog telordibasuh tu tetap ku ternanti-nanti tiap kali log-in dashboard . *tahan air mata*

alFatihah .

::FAIZ FARISH:: said...

Alfatihah.... Kalau Allah nak Ambil, bila2 masa je kan?

yo87 said...

@::FAIZ FARISH::

yup, kita yg masih hidup ini ambillah ikhtibar. Bertaubat sebelum terlambat. Moga arwah dipelihara di alam sana. Amin.

Tasha said...

sedih sngt... thanks post pasal dia

Al-Fatihah...

nirelwof said...

dah lama tak baca blog dia..
tiba2 dapat berita mcm nih..
terkejut gak...
Al-Fatihah..

Cik Farah said...

na share kat blog eh.. http://ceriteracikfarah.blogspot.com tenkiuu.. =)

yo87 said...

@Cik Farah

ok.

✿ gadis biasa ✿ said...

sheeeshhh!.
mata masuk habuk lg.(t_t)

Ain Zulaikha said...

Telor.. Ain xsempat nak jumpa telor.. kita dah janjikan nak jumpa ain ambil baju by hand dgn telor? emm Jaga diri baik2 dekat sana ya, Hope Telor tenang kat sana.. Telor baca tau komen ain ni.. emm selamat tinggal telor..

Al-Fatihah

Faiz Tapit said...

al-Fatihah untuk dia...

+_Miss.Jannah_+ said...

al fatihah utk arwah..honestly..sedih sgt..sabar ye awk..Tuhan lbh sygkan arwah..

mushroom said...

sad.. very2 sad.. hurm :(

wiwie s. said...

Al Fatihah buat arwah..
lps ni dah tak ada la org dgn nama telordibasuh melawat blog sye dan tinggalkan jejak dkt shoutmix.. huuu

Yuyu Musa said...

al fatihah

muhd firdaus said...

arwah bnyk tolong aku mase dlm class database dgn die few years back...
friendly...intelligent...
sem lps xjmpa langsung kt unikl...
Al-fatihah...

^^eKaTiKaH^^ said...

Al-Fatihah..semoga rohnya dicucuri rahmat..amin..

SyEraa said...

thank 4 sharing... :'(

umie said...

Al-Fatihah..semoge beliaw berada dlm golongan yang beriman dan beramal soleh..amin :'(

ifarizatul said...

alfatihah... semoga arwah ditempat kan dikalangan org-org yang beriman :)

Angah Sepet said...

betul2 rase kehilangan..selalu dia post entry..post status dekat facebook..kini hanya tinggal kenangan..

Al-fatihah..

Lulu caldina said...

al-fatihah...


keep the blues flying high

embun d tengah malam said...

arwah kawan aku masa diploma unikl mfi...aku baik dengan dia sebab aku slalu datang umah dia sebab budak umah dia main band sama dengan aku kat kolej..

tadi aku pergi nak melawat dia..terkilan lambat 10 minit...orang dah kebumi...so dah lepas kebumi tu aku pergi ke rumah dia jumpa mak dia..mak dia kata sebelum dia meninggal dia menunjukkan tanda yang baik sebelum dia pergi..alhamdulillah...mak dia kata time dia kat hospital tu time dia teruk tu mak dia jadi redha if dah tiba masa dia..tuhan lebih sayangkan dia...kata mak dia lagi sebelum aku balik "TAKPELAH DIA DAH LEPAS,,,KITA NI YANG BELUM LEPAS PATUT BERSEDIA"al-fatihah

yo87 said...

@embun d tengah malam

yup, aku pun insaf. Ajal datang tanpa mengira usia. Persoalannya, bersediakah kita untuk bekalan di alam sana? Subhanallah

Amirrah Zawani said...

telorrrrr.... :(
sedihnya.. al-fatihah

shamizu said...

Al-fatihah buat arwah. moga roh arwah dicucuri rahmat dan di tempatkan di kalangan orang-orang yang beriman. Amin

ecadwinkyasha said...

alfatihah buat arwah.semoga roh dicucuri rahmat dan ditempatkan disisi orang-ornag beriman.

arwah antara blogger terawal memfollow blog sy..

dy Rahman said...

as salam...
semoga arwah ditempatkan di kalangan mereka yang beriman.. Amin~

zacky ~786~ said...

al fatihah ..~

Muz Tatsuya said...

smoga roh arwah dicucuri rahmat dan ditempatkn dikalangan yg beriman..
Amin...
al-fatihah...

¥ α Ŋ α Đ z µ £ said...

al fatihah..
sedihnya kyana..

+qAsiH naDiRa+ said...

Al-fatihah buat arwah~takziah~

Jul Rahman @ JR said...

sebak rasa hati...seorang rakan kita dah pergi. Semoga pergi dgn aman, Al-Fatihah...Amin.

~deashuQin~ said...

Al-Fatihah~

darxniq said...

al-fatihah...sedih kehilangan dia...ermm..btw aku pon ada asma gak...rase tkot gak nih..

Al-FatihaH Kepada Pemilik Blog “Telordibasuh”

fairuz said...

hakim.. rindu kau laaa :'(

Ujang9897 said...

ALlah lebih sayangkan dia...

al-fatihah

ainzoo said...

Al Fatiha untuk Telor. Semoga rohnya dicucuri rahmat. Amin. moh le kite selitkan nama Telor dalam doa kita lepas ni.

Fir Ikhwan Affandi said...

Al-fatihah utk Telor. Takziah aku ucapkan Y087. Sama-sama kita doa, moga roh arwah ditempatkan di sisi org2 yg beriman. Amin.

nuriz said...

arwah ni memang suka blogwalking dan buat lawak..semoga dia ditempatkan di kalangan org2 yg beriman..amin
al fatihah

Nerzhul said...

takziah.

nada hanis said...

telor in memory.. :(

Finie Ramos said...

Al-fatihah....wlupn sy xsmpat kenal2 dia d blog dia, sy sgt sedih atas pemergiannya..

alamak..penulis, napa publish jugak gmbr tu sdgkn arwah da pesan jgn publis..huhuh..

ps: sy pn ada asthma jg..smoga Allah sntiasa melindungi kita dn mematikn kita dlm iman..amin..

Alin said...

tgk gambar pun tahu je budak ceria2 nakal. dia dah xada, blog dia jadi kenangan shj. selalu singgah blog dia dan komen sekali. al-fatihah buat beliau :'(

Cik Muda Nurul:) said...

arwah pernah tinggalkan jejak dalm shoutmix saya..:(

yo87 said...

@Finie Ramos

arwah pesan jgn post kt FB je.

mas saari said...

sangat sedih!
al-fatihah utk arwah...

Faaein Talip Roy said...

al-fatihah..

dah tiba waktu dia.. waktu kita bila pula lah kan..

Cikbelog said...

semoga arwah ditempatkan dalam kalangan orang yang beriman di sana..rindu blog arwah

KampungChelsea said...

Al-fatihah utk arwah...wlpn xberape kenal sangat dgn arwah ni, tapi ape salahnya sesame Islam, mendoakan agar dia ditempatkan di kalangan org2 yg beriman...

P/S : arwah ni pernah shout message kat cbox blog kg chelsea aku...kalau tak silap akulah, dalam seminggu tu ade je mesej die cam "telor dibasuh"..kehkeh...

yo87 said...

@KampungChelsea

yup, tq. Aku pun nk minta maaf jika ada salah silap dgn ko, KC.

nureenina said...

al-fatihah wat arwah... kehilangannya amat dirasai

DaHLia said...

salam takziah..
semoga arwah tenang di sana dan rohnya dirahmati Allah sentiasa

Skype Crew said...

sbrla yo..dah ditakdirkan dia akn pergi selama-lamanya. Kita yg hidup berdoalah kpd Allah s.w.t spy arwah diletakkan bersama org2 yg beriman.

sbr yo..

Ain Asrar said...

sabar lah weh! doakan aja dia semoga tenang di sana. kalau ko sedih ,dia mungkin lagi sedih.

T_T .aku tiap2 hari bukak entry kau .alfatihah~

♥Putri ilyanie♥ said...

Al-fatihah kepada Allahyarham...semoga ditempatkan dikalangan orang beriman

Miss b said...

cepat je tuhan nak ambil dia. tak disangka.

matahari said...
This comment has been removed by the author.
suha said...

cik suha xpernah komen blog arwah tp ade pernah terbukak blog die..tp cik suha tetap rase sedih..sbb arwah pon blogger mcm cik suha dan cik suha perasan blog arwah ade d kebnyakan bloglist rakan blogger yg laen..pemergian arwah meningglkan kesan dlm dunie blog..cik suha mengakui

~sedih sgt bce pesan arwah tu sebab dulu cik suha pernah mengalaminya~

cupcakekasih said...

walaupun tak kenal secara peribadi, tapi aunty Jun sangat terasa dengan pemergian arwah Hakim. Aunty Jun suka blog dia...menceriakan jiwa. Doa untuk arwah...

FarhanahAdzlan said...

moga rohnya dicucuri rahmat..doakan sama2..:)

LUTFI SYAFIQ said...

Al-Fatihah.. sabar weh... aku yang xknal arwah pun rasa sedih gak.. sahabat di dunia blogger. sama2 kita berdoa utk arwah..

syaida farhana khaled said...

al-fatihah..

maaf ye kalau nak menegur
gambar arwah tuu menunjuk auratnya
kesian dia kat sana
minta saudara tukarkan dengan gambarnya yang menutup aurat

sama-sama kita menjaga kebajikan saudara kita
:)

yo87 said...

@syaida farhana khaled

tq sbb bg remind. dah delete. =)

kuikui said...

wlupon sekampus ak x penah pasan pon.
cuma tau telor bdk unikl xdan nk kenal2..


al-fatihah

yo87 said...

oic.

fara azmi,,^_^ said...

Al-Fatihah,,
rindu dekat arwah,,
pasni dah tak dapat borak dengan dia lagi,,
=(

yo87 said...

Kalau rindu, sama2 kita berdoa agar roh arwah ditempatkan dalam golongan org yg beriman. Amin. =)

Ayyen Normin said...

semoga arwah di tempatkan di kalangan org2 yg soleh. Al fatihah.

Related Posts with Thumbnails