20 April 2011

SOALAN RAMALAN SPM 2011

Soalan pertama ialah :

Apakah faktor utama kejatuhan Chelsea?

  1. Pemecatan Ray Wilkins
  2. Kecederaan pemain berpengalaman seperti Lampard, Drogba dan Terry
  3. Polisi membawa masuk pemain muda dalam skuad
  4. Penjualan pemain berpengalaman seperti Ballack, Deco dan Joe Cole
  5. Penyerang hilang deria membunuh 

 A) I  dan II sahaja                         C) II, III dan IV sahaja
 B) I, IV dan V sahaja                    D) Kesemua di atas

Jawapan daripada Ancelotti: C
Tunggu skema jawapan malam karang yer. =D
Comments
20 Comments

20 fOOtbaLLcRaziEr's:

Mai Yee said...

hahaahaha..egtkan btul2 solan ramalan spm :P bru egt nak usya2..

yo87 said...

hehehe =D

aQi + GenGkey said...

E) abramovich sengal p beli torres..
haha..:D

yo87 said...

E tak ada la aQi + GenGkey. haha

Cik Yan said...

hahaha..terbaekk..br nak kasik adik-adik yg nak spm tgk..kahkahkah


BTW, cik yan pilih E la..=p

yo87 said...

hehe. ramai betul jawab E. ;p

Azriff Azmi said...

Aku rasa pemecatan Ray Wilkins r... Wilkins tugas dia motivate player n manage player... Bile dia tak de mmg agak terasa kehilangan beliau.. Beliau???? (mcm ayat buku dah ni aku gune)

afeb pilah said...

kalau tak nak jawab?
hehe:p

yo87 said...

tak nak jawab, xleh amik sijil SPM. hehe =p

saya bukan tomato said...

hahahah ! kompem dapat paling corot nih klu jawap.. :P

KampungChelsea said...
This comment has been removed by the author.
KampungChelsea said...

ko lupe nak tambah satu lagi :

- 6) taktikal coach yg hampeh... di samping tiada kate2 perangsang & motivasi utk playernya sendiri...

no.1 & no 2 clearly right..but no.3 & 5 adalah salah coach...die create player muda tapi die xgune player muda itu.. hilang killer instinct disebabkan tiada words yg encouragement utk playernya..that why kite bleh nampak in big games especially against MU last 2 week, hanya drogba sahaja yg penuh dgn spirit... player menyerlah sprt ramirespun dah xdapat calm down..

echaRierie said...

jwpn sy D..
hahaha~

yo87 said...

echaRierie : Anda tidak mahu gunakan talian hayat? hehe

eLaThEeMoGiRl said...

amboih pmr pnye x de ke?

yo87 said...

hehe.. PMR xde lagi buat masa ni. ;D

Fir Ikhwan Affandi said...

D... Kesemua di ats.

yo87 said...

skema jawapan diberi oleh pakcik Ancelotti. =)

Matt Ferdaz said...

jawapannya C..hehe..ballack the most perfect midfielder yang pernah dimiliki Chelsea..kecederaan player seperti Lampard dan terry memang sedkit sebanyak menyebabkan chelsea 'kepupusan' jentera serangan berkualiti..

yo87 said...

hehe, mmg C. =D. sebenarnya jawapan mmg dah ada kat soalan tu. nk tau? sila highlight semua tulisan. ada hidden msg kat situ. hehe

Related Posts with Thumbnails