20 April 2011

ANONYMOUS ???

Entri ini tiada kena mengena dengan pengomen misteri. Sebenarnya, aku nak bawa isu pengganti Carlo Ancelotti nanti jika Roman Abramovich ini gila juga nak pecat manager pujaan hatiku ini. Banyak rumours calon-calon yang aku dengar bakal menggantikan tempat Ancelotti. Antaranya :

  • Frank Rijkaard
  • André Villas Boas
  • Guus Hiddink
  • Harry Redknapp
  • Marco Van Basten
  • B. Sathianathan

Harus diingat, mereka yang menerima tawaran Roman Abramovich harus berdepan dengan cita-cita serta par yang tinggi sebagaimana telah diconfig oleh Roman Abramovich. Tambahan pula, manager tidak mempunyai kuasa penuh seperti Sir Alex Ferguson rasai di Manchester United. SAF mempunyai kuasa untuk menentukan siapa pemain pergi dan masuk. Persoalannya sekarang :


"Kalau pecat Ancelotti, pengganti baru pula kantoi dari first season. Macam mana? Pecat lagi?"


Renung-renungkan dan selamat beramal. =D
    Comments
    13 Comments

    13 fOOtbaLLcRaziEr's:

    KampungChelsea said...

    hai yo...

    Roman akan pecat manager yg xdapat bagi trofi UCL kepada chelsea.. Jose Mourinho dulu dipecat bukan sebab die kantoi first season atau tidak, sebab die xmenang trofi UCL bersama chelsea...so begitu juga dgn ancelotti..

    tgk macam avram grant, bawa chelsea ke final ucl tapi sayang kena pecat after chelsea kalah dalam final tu... so persoalan di sini ialah bukan kantoi xdapat piala, tapi kantoi xdapat trofi UCL...

    roman xkesah dgn trofi epl n piala fa... dulu jose mourinho every season dapat piala dgn chelsea tapi tetap kena pecat dgn roman pasal xbagi die trofi UCL...

    ancelotti kire dah bernasib baik coz diberi peluang sebanyak 2 kali..tapi hampeh, 2 kali disia-siakan begitu sahaja...bukan sebab trophyless, tapi sebab die tak de resipi utk jadikan chelsea juara UCL yg menjadi idaman kepada roman..


    sori tulis panjang sangat,hehe

    yo87 said...

    hehe, xpe. mmg RA obsess dgn CL. tapi, kalau tak menang pape trofi tempatan pun lagilah nampak kekurangannya. =D

    KiD said...

    diorang panggil hiddink kut.. azraai khoor pun boleh.. hehehe

    jangan lupa komen kat Isu Gula Tambahan di dalam Susu Tepung Bayi

    yo87 said...

    panggil Usop Wilcha jer la. Sbb injured pun still boleh lari lagi. LOL

    Fir Ikhwan Affandi said...

    Agak payah lagi nak tgk sape leh ganti ancelloti kalo btul dia kena pecat nnt. Sbb x pasti berapa ramai yg sanggup amik job kat chelsea. RA mmg obses. Sbnrnya, aku pun kesian tgk RA, dia mmg berharap sgt dpt mng CL. Bayangkan je la, dah 8 season dia pegang chelsea.

    Tapi kalo betul la RA nak ganti Ancelotti, aku hope dia leh sign "new mourinho", coach porto fc skang ni, Andre Villas Boas. Dia ad potential sbb pernah jd the most trusted mourinho assistants ms kat porto fc selama 1 tahun.

    Selain tu, Frank Rjkaard. Sbb dia maybe leh tau 1 atau 2 player yg kreatif tuk dibawa msuk ke chelsea & dia jgk leh terapkan skill & formation barcelona dlm chelsea kalo ada player yg sesuai. Aku nak sgt tgk chelsea maen dgn pegang title "most passing & building team" mcm barcelona bt skang ni. Game pun cantik, score pun dpt bt.

    yo87 said...

    kita tgk penghujung musim ni macam mana. =)

    KampungChelsea said...

    nak buat cmner yo..itu impian Roman... die beli chelseapun antara faktor utamanya ialah utk menang trofi eropah which mean bagi die a lot of profit...

    tapi sungguh aku cakap yo, kalau ancelotti kekal di chelsea musim depan, benda akan jadi sama, xtersingkir di suku akhir, entah2 next season tak lepas group stage, sape tahu,kan ?..aku dah berkecimpung dalam dunia bola sepak ni dah lame..so aku bleh tahu mane manager yg dapat bagi kekuatan & kestabilan kpd top team...

    ancelotti xbanyak buat reformasi & rombakan...die still gune player tua...player muda diabai-abaikan...n bile ade masalah level confidence player kureng, die xdapat nak solve..at least benda tu kacang je bagi mourinho & hiddink...tu pasal aku cakap, jodoh ancelotti di chelsea xseswai..he's good manager but not too good for chelsea future...

    yo87 said...

    thank for the info. Harus diingat juga, dia pernah bawa AC Milan menang 2 kali CL dan dia sendiri pernah menang CL x2 semasa dia menyarung jersi AC Milan pada 1989 dan 1990.


    Masa bawa AC Milan dulu pun dia pakai majoriti pemain tua (berpengalaman) dan still bleh menang. =)

    yo87 said...

    Conclusion, campur tangan yg melampau dari pihak atasan turut menjadi faktor. Xleh salah kat RA jgk, sbb dah byk duit dia habis, mesti la tak sabar. hehe

    KampungChelsea said...

    rafa benitez pun pernah menang ucl dgn liverpool..tapi tgk ape jadi dgn die skrg ?

    same je yo...past is the past..old story is always old story... tak de gune kalau menang ucl 2 kali tapi musim ni trophyless... jose mourinhi xpernah gagalpun wlpn satu musim...at least die pegi kelab manepun always give 1 trophy for his team for 1 season... ac milan pun same, past is the past...dulu menang ucl, skrg nak masuk quarter finalpun xlepas..we talk about what happen now..look for the future bro..

    KampungChelsea said...

    faktor campur-tangan pihak atasan just a few effect for perfomance..not full effect..full effect is about on his plan & tactical coach...

    selagi ancelotti ade di chelsea musim depan, chelsea xkan juara UCL... ini jaminan aku...percayalah beb...aku dah byk kaji mengenai manager2 bola sepak...

    some manager is good for typical team & some manager is not good for top team...

    Matt Ferdaz said...

    pengurusan Chelsea terlalu mengamalkan 'kuku besi'...alangkah indahnya carlo kekal di stamford..

    Mohammad said...

    Jalan yg terbaik Ancelotti resign hujung season nii. Strategi dah tak konsisten lagi. Jangan lagi ambik manager dari Italy lepas ni, tactical membosankan. Dalam list manager aku tengok, hanya Guus Hiddink yang boleh bawa chelsea lebih jauh. Ambik alih chelsea time zaman kejatuhan dibawah kendalian scolari. Season tu jee dapat satu cup, nyaris dapat kalahkan barcelona. Tapi malangnya sekarang nii kontrak dia bersama pasukan Turki.

    Related Posts with Thumbnails