26 April 2011

ROMAN ABRAMOVICH MEROYAN ?

Terdapat rumours mengatakan bahawa Roman Abramovich begitu terdesak untuk membawa masuk Jose Mourinho ke Chelsea meskipun mereka pernah bergaduh pada 2007. Kali ini, Abramovich sanggup memberi keistimewaan sebagaimana Sir Alex Ferguson alami di Manchester United iaitu full control over footballing matters di Chelsea. Sejak Mourinho dipecat, Chelsea digantikan oleh 4 manager. Namun, tidak seorang pun dari mereka berjaya membawa Chelsea untuk menang Champions League

Lain pula berlaku dekat Mourinho, beliau menang Champions League ketika membimbing Inter Milan serta layak ke separuh akhir untuk musim 2010/2011. Jose Mourinho pula mempunyai masalah dengan orang atasan Real Madrid terutama General Manager, Jorge Valdano. Apa pun, kita tunggu jer la apa berlaku pada transfer window nanti. =D
Comments
10 Comments

10 fOOtbaLLcRaziEr's:

POHPALEH BURGER said...

ermm... kalo full control cam SAF ok aa camtu... aku sokong je.. lgpun masa mourinho ni lead chelsea mmg mantap...

yo87 said...

=) naper tak bg full control dekat Ancelotti dulu utk season depan? tgk dulu mcm mana. hehe

Nancy Poh said...

Jose Mourinho the best manager yg ku kenal...kalau dia kembali ke Chelsea dgn full control, makin meletup lagi..

yo87 said...

xpi jgn lupa, Ancelotti pun dah byk berbakti. =)

Fir Ikhwan Affandi said...

Kita terpulang la ats RA. Kesian sgt tgk dia kempunan nak Chmpions League. Full control or x, trpksa la kita bersabo bt smntra waktu ni. Dah x lama pun, mei jap je lagi nak menjengah kita. Jose ke, CA, yg aku tau, chelsea kena bangkit nxt season. Sekurang-kurang nya, rekod menang bersih kat Stamford Bridge kena dimulakan balik.

P/S: Duk baca gosip bola sana sini, chelsea nak beli Gareth Bale dr spurs dgn 40 million. Neymar jgk dlm radar dgn bid 35-50 million & Right Back muda Ajax, Gregory van der Wiele. Kalo la dpt tiga2 player ni. Fulamak! Insyaallah, treble kot nxt season.. hehe

POHPALEH BURGER said...

yo.. hehe backing kuat nampak ngn CA.. takpe... no hal... pada aku CA pun ok.. kalo dpt full control maybe bleh dpt blk trophy skurangnye 1.. tp aku tak puas ati ngn CA ni dia taknak amik risiko gunakan player muda2... aiya.. ramai player muda power2 tp kasi loan sama org pastu mane yg tak di loan kasi perap... aku harap kalo CA lg thn dpn... kasi wat xperimen ngn player muda2..
cuma aku rasa kalo JM lagi meletop aa cam nancy poh gtau

Azriff Azmi said...

Perrghhh... aku sendirik dilemma kalo antara Mourinho or Anceolotti ni.. Hmmm....

yo87 said...

Tapi aku boleh trima jika K.Rajagobal pegang Chelsea. =)

POHPALEH BURGER said...

wahaha.. aku stuju bro!..

yo87 said...

@POHPALEH BURGER

K.Rajagobal boleh bawa masuk pemain Malaysia. hehe

Related Posts with Thumbnails