12 May 2010

SELAMAT TINGGAL CARVALHO


Chelsea nmpaknya akan melepaskan pemain Portugis, Ricardo Carvalho,31 thn, lepas ni sbb gagal bersaing ngn Alex serta Ivanovic.  Mungkin akan gntikan Alex.Carvalho menjadi pemain tunjang Chelsea dlm beberapa thn seblum ini sejak dia sertai Chelsea dari FC Porto dgn yuran perpindahan £19.85 juta pada 2004 dan telah mmbuat 210 penampilan bersama-sama Chelsea. Dia merupakan key player utk kemenangan trofi EPL Chelsea pada thn 2004 dan 2005. Carlo Ancelotti nmpaknya gembira utk ucapkan selamat tinggal kt Carvalho yg bermain 29 perlawanan utk Chelsea pada musim ni.



Ini krna Ancelotti nk bawa masuk pemain muda Cheslea, Jeffrey Bruma,18 thn, ke dlm skuad utama musim depan. Chelsea juga dah ada defender yg versatile cm Ivanovic. Carvalho, dijangka tinggalkan kelab pada thn lepas utk ke Inter Milan. Namun Chelsea xnk lepaskan dia tanpa dapat pulangan krn Inter Milan gagal letakkan harga utk dapatkan khidmat pemain berpengalaman Chelsea ni. Beliau kini ada 2 thn lagi baki kontrak ngn Chelsea. Atletico Madrid dikatakan berminat utk dapatkan khidmat beliau. Kita tunggu jer la keputusannya nnti. hehehe Ape pun, sentiasa la update ngn footballcrazie. Well, it's all about Chelsea. =)
Comments
2 Comments

2 fOOtbaLLcRaziEr's:

Mohd Amrul said...

rasanya ok jugak dia pergi sekarang..sebab chelsea pun ramai pemain muda yang berbakat cam michel mecien dan bruma tu..apa2 pun good luck to carvalho...

yo87 said...

yup, chelsea dah mula nk turunkan pemain muda utk perancangan jangka masa panjang. hehe

Related Posts with Thumbnails