14 May 2011

"BUKAN SALAH DAVID LUIZ" - ANCELOTTI




Ingatkah lagi anda video kat atas? "Not me!" LOL. Ancelotti menolak dakwaan para penyokong yang mengatakan David Luiz punca utama Chelsea tewas lawan Manchester United tempoh hari. Ancelotti lebih melihat perkara itu sebagai kealpaan semua. Ancelotti berkata :


"Saya rasa itu Chelsea tewas bukan sebab dia seorang. Ia adalah tanggungan satu pasukan. Ya, memang saya marah dengan Luiz. Namun, dia tak harus risau sebab dia pemain yang bagus. Dia muda lagi, dia harus fokus untuk 90 minit."

Secara jujurnya, memang David Luiz agak tertekan malam itu selepas kesilapan pertama itu. Kawalan bola kantoi, ball positioning tak betul dan macam-macam lagi. Apa pun, aku harap kejadian itu menjadi pengalaman bermakna buat Luiz di masa depan. =)
Comments
5 Comments

5 fOOtbaLLcRaziEr's:

sYafIk-wAy said...

orang muda biasalah . hehe

yo87 said...

hehe, at least luiz tahu bahawa dia sentiasa kena fokus. =) Chelsea ni satu jer, mereka lambat panas.

RABUN @ INDRA QIRANA said...

yup...macam mana pon kesilapan pertama itu terlalu besat untuk mana mana pemain profesional, agak terlalu individual mistake, macam mana lah dia tak bleh perasan kat mana terry..mudah2 saja sikacang boleh offside kalau dia ikut terrynya position...

itu pasal lah dia goyang keselurahan game ...pasal dia tahu itu kesilapan yang besar...

tapi secara keseluruhan bukan lah chelsea bermain teruk....tapi team setan bermain lebih bagus...itu saja...

http://rabunmerah.blogspot.com/

Azriff Azmi said...

Defend mana yg x buat ksilapan...
Asalkn lidah lagi tergigit ini kan pula David Luiz.. mmg tergigit la lidah dia time tu... hehe

yo87 said...

mungkin Luiz tak nmpak sebab rambut dia block kot. hahaha

Related Posts with Thumbnails