27 April 2011

DROGBA TAK NGAM DENGAN TORRES ??

Bekas bos Tottenham Hotspur, David Pleat beritahu bahawa Ancelotti tidak boleh menghasilkan pasukan Chelsea yang bagus jika beliau menurunkan Torres dan Didier Drogba bersama-sama untuk starting XI. Pleat berkata :


"Ketika Torres digantikan dengan Didier Drogba pada minit ke-76, ia jelas menunjukkan mereka tidak ada chemistry bersama. Kedua-dua mereka memerlukan pemain tersendiri untuk membekalkan bola kepada mereka. Pemain seperti Florent Malouda, Salomon Kalou dan Yossi Benayoun merupakan assist yang bagus."

Aku setuju. Aku nampak Anelka mempunyai persefahaman yang baik bersama-sama Fernando Torres. Begitu juga dengan Drogba, dia mempunyai Salomon Kalou dan Malouda. Apa pun, game tempoh hari aku tengok Torres turut menjadi assist yang terbaik dari ladang. =D
Comments
9 Comments

9 fOOtbaLLcRaziEr's:

wandisini said...

torres masih mencari rentak dalm pasukan chelsea

yo87 said...

yup, dah macam nmpak rentak dah tu. hehe

G3 said...

peminat tegar bola ni! ahha~ tp sorry.. sye tak kenal pun pemain2 bola ni.. ngeee~

Fadzmie Mohamad said...

Memang betul pun apa yang Pleat cakap tu.
Sebab Torres dan Drogba ni jenis 'lone striker', which means kalau main formasi 4-4-2, sangat la tak menjadi. Cuma dorang ni ada persamaan yang bagus. Dorang boleh menjadi assist yang terbaik utk player lain. :)

Fadzmie's Latest Entry : EMEL 1MALAYSIA: PERLU ATAU TIDAK?

Azriff Azmi said...

Aku rasa sebenarnya ada cara yg boley buat Drogbar & Torres nampak sbg gandingan terhebat.. Cuma yang aku nampak belum ada lagi persefahaman antara dua top striker ni...

Mungkin ni bergantung gak taktikal anceolotti pada masa akan datang dan rejim latihan yg dipraktikan before matach..

Dan yg paling penting aku nampak kat Malouda kalau dia dpt kurangkn skit sikap gelojoh dia nak skor mungkin Torres & Drogbar boleh buat lebih byk percubaab on target atlest... Hehehe..

Amir said...

alaa..
drogba memang tak ngam langsung ngan torres...

yo87 said...

@Fadzmie Mohamad

Setuju. mereka ni lone striker tambah2 lagi si TOrres ni. Drogba ok lagi sebab dah biasa dgn cara Chelsea main. =)

yo87 said...

@Azriff Azmi

klu dah ngam dua orang tu, mmg cukup digeruni la chelsea ni. hehe

yo87 said...

@G3

hehe, xpe. =)

Related Posts with Thumbnails