26 February 2011

INI BUKAN BLOG SKEMA

Kali ini entri aku bukan tentang bolasepak tetapi tentang cara penulisan blog footballcrazie ini. Sepanjang penulisan aku dalam footballcrazie, aku pernah dapat teguran dari blogger dan kenalan rapat aku termasuk adik perempuan aku sendiri, CT. CT berkata :


"Blog footballcrazie abe yo ni mace budok skema la. Lepah tu tulisan mace dalam surat kabar, sebutir-sebutir. Bakpo tok wak mace blog lain, siap ado kutuk-kutuk pasuke lain lagi? Tapi footballcrazie best sebab ado blako dan ringkas." [dialek kelate]


Maksud dalam bahasa ibunda :


"Blog footballcrazie abang yo ini macam budak skema lah. Tulisan pula macam dalam surat khabar. Kenapa tidak tulis macam blog lain, yang siap kutuk pasukan lain? Tetapi footballcrazie best sebab ada semua dan ringkas."

Tentang isu kutuk itu, aku ini jenis fans yang berbudi pekerti =p. Aku memang suka tak suka flaming dalam forum. Terutama dalam forum LowYat. Sebenarnya, aku buat begini sebab memudahkan pemahaman pembaca dari luar Malaysia seperti di Indonesia, United Kingdom, India, Belanda, Singapura, United State dan banyak lagi. Aku pun terkejut jugak tengok direct traffic aku datang dari luar negara. Uiii, dasyyyaaaaaaat!! Apa pun, terima kasih buat visitors sekalian yang sentiasa menyokong footballcrazie dari awal sehingga kini.

KTBFFH,
Comments
10 Comments

10 fOOtbaLLcRaziEr's:

Seksi Bani said...

salam..
blog skema pun best gak.. :D

yo87 said...

hehe. tq. =)

IrahkuB said...

btuL2 besT..

merahitujambu said...

skema ok apa..

KampungChelsea said...

absouletly skema...cause all ur news is like sport news such as berita harian,metro,utusan...

If you're a good writer, you will write an article based on your own opinion and does not refer to the writing style of a newspaper...

Sesetngah pembaca berimaginasi tinggi tidak mahu membaca atau mengomen sesuatu entri yg sama sahaja sprt newspaper...

pasal kutuk mengutuk team org, itu perkara biasa...dalam bola sepak, provokasi terhadap team lain diperlukan juga...kalau xtahan kena kutuk, better sit down in the jungle and make friends with the monkey

yo87 said...

hehehe. thanks kampung chelsea sebab sudi komen. Really appreciated your opinion. =D aku wat cam paper sbb utk translation. bab provokasi itu aku mmg salute ko. Blog ko mmg best klu kluarkan artikel. Memang panas. Hehe

KampungChelsea said...

ape2pun aku hargai keje ko sebagai blogger chelsea...skema atau x, whateva, it's all about chelsea, right ?

so this is ur chelsea blog ?ok fine..aku akan linkkan blog ko kat blog aku..ats sebab blog ko ni blog chelsea...

yo87 said...

hehe. tq. aku pun ok jer ngn ko. no hard feeling. =D

adam said...

eleh yo87.. no hard feeling konon... blakang kutuk.. hahahaha oi kampungchelea.. yo87 kata ko noob. wkaakakakakak

yo87 said...

hahahahaaha

Related Posts with Thumbnails